CineMonsteR


https://cinemaparadiso.mybb.rocks/

CineMonsteR - collection of the most rare and scandal films of world cinema.
WELCOME!


 

Thursday, September 7, 2023

Čekání na déšť. 1978. HD.

Čekání na déšť. 1978. HD.
CZ. Veľkomestské sídlisko, zaliate augustovým slnkom, je prázdne a nepríjemné. Dvanásťročnej Alenke je smutno. Priateľky sú ešte na prázdninách, mama chodí do práce a Alenka je celý deň sama. Snaží sa skrátiť si dlhú chvíľu a vymýšľa si úlohu očarujúcej partnerky herca, ktorý býva v susedstve. Zoznámi sa i s mladým vojakom zo susedného balkóna. Jediné pekné chvíle prežíva v spoločnosti slepého invalida pána Taraba, ktorý odchádza do nemocnice a zveruje jej do opatery svojho vlčiaka. Alenkina matka má priateľa, ktorý je dievčatku veľmi nesympatický. Nie je nikto, komu by sa mohla zveriť a kto by ju potešil, a tak víta návrh pána Tarabu, ktorý chce svoj návrat z nemocnice osláviť. Pri nákupe sa Alenka stretáva s vojakom Pavlom a na druhý deň ho vyprevádza na stanicu, kde sa jej zrúti nádej prvého cituvého prebudeniea, keď sa objaví Pavlovo dievča. Alenka tak opäť zostáva sama. Pred domom nájde vlčiaka a dozvie sa, že pána Tarabu zrazilo auto a že je zase v nemocnici. Je to zlá správa, ale spolu s ňou prichdáza niečo, na čo všetci podvedome čakali - dážď. Prší a napätie sa pomaly uvoľňuje... Film Karla Kachyni měl společný rozpočet s filmem "Setkání v červenci".
EN. Twelve-year-old Alena (Dita Kaplanová) has had to leave the countryside on a blazing hot summer day and come back home to a block of flats on the outskirts of Prague. She spends most of the day on her own, amusing herself daydreaming and imagining, on the blazing hot building roof awaiting the rain. Her mother (Ladislava Kozderková) is at work all day and her friends are still away on holidays. Alena is keen on the actor Budil (Jirí Bartoska) and puts on her best clothes for him each day, running out onto the street carrying her mother's handbag.
Director: Karel Kachyňa.
Cast: Dita Kaplanová, Zdeněk Sedláček, Laďka Kozderková, Zdeněk Řehoř, Josef Somr, Michal Hofbauer, Monika Hálová, Ladislav Trojan, Jiří Bartoška, Marie Motlová, Břetislav Slováček, Eliška Velímská, Bára Štěpánová, Marta Richterová, Anna Štrosová, Milada Ježková, Zdenka Smrčková, Jana Krausová, Zuzana Fišerová-Svátková, Hana Kazdová, Pavel Marek, František Michálek, Rudolf Koubek, Bert Schneider, Jaroslav Šmajzl, Josef Vondráček
Czechoslovakia, 1978.
Language: Czech.
Subtitles: English.
1280x720 HD
Download Čekání na déšť. 1978.

Čekání na déšť. 1978. HD.
Čekání na déšť. 1978. HD.

No comments:

Post a Comment