CineMonsteR


https://cinemaparadiso.mybb.rocks/

CineMonsteR - collection of the most rare and scandal films of world cinema.
WELCOME!


 

Monday, April 4, 2022

Robinsonka / Robinson Girl. 1974. FULL-HD.

Robinsonka / Robinson Girl. 1974. FULL-HD.
CZ. Je léto a čtrnáctiletá Blaženka Borová (M. Šafránková) tráví s několika kamarádkami bezstarostné prázdniny na táboře, když je její pobyt nečekaně ukončen. Tatínek (P. Kostka), který si pro ni přijel, nese radostnou novinu – narodil se jí bráška Petřík. Jenže vzápětí se Bláža dovídá, že maminka bohužel zaplatila cenu nejvyšší. Život jde i přes nesmírný zármutek dál: Petřík zatím zůstává v kojeneckém ústavu, táta pokračuje ve své profesi taxikáře a náhle dospělá Blaženka přebírá maminčinu roli v domácnosti. Učí se vařit, prát, nakupovat. Najednou jí připadá spousta věcí neznámá, nepřátelská, a tak si vytvoří svůj imaginární svět osamělého Robinsona Crusoa, který jí pomáhá tyto překážky zdolat. A vedle chápavého taťky je tady i hodná a milá sousedka Tonička (J. Obermaierová), která jí podá pomocnou ruku a pomáhá jí v domácnosti. I spolužák Jarda (V. Dlouhý) si všimne, jak to Blažence sluší, a velmi rád ji učí jezdit na kole, které se teď stává dívčiným toužebným, ale nedostupným přáním. Měsíce ubíhají a je tu předvánoční čas, první bez maminky. Blaženka navíc velmi onemocní. Nakonec se ale vše v dobré obrátí…
EN. Like the literary character Robinson Crusoe from the book written by Daniel Defoe, Blazenka likes to imagine she is on a desolate island and has to find a way how to survive. After the death of her mother she stays together with her baby brother and has to take care of the family. In this difficult situation, she plays this role-game that helps her to deal with the sudden loss of her mother.
Kachyna again uses poetic images with symbols to present the inner world of the teenage girl (such as scene when he shows the girl lying in the bed with the horizon of an open sea to signify not only her loneliness and desolation, but also the presence of death or more exactly the world of dead symbolized by the sea).
Director: Karel Kachyňa.
Cast: Miroslava Šafránková, Petr Kostka, Jaroslava Obermaierová, Vladimír Dlouhý, Marie Horáková, Jitka Vitnerová, Zdena Lacinová, Věra Bublíková, Vilma Ascherlová, Renata Borová, Zdeněk Martínek, Jaroslav Heyduk, František Hanzlík, Vladimír Pospíšil, Ladislav Gzela, Otakar Brousek ml., Miroslav Chorvát, Eduard Pavlíček, Jan Šenfluk, Zlata Adamovská.
Czechoslovakia, 1974.
Language: Czech.
1920x1080 FULL-HD
Download Robinsonka / Robinson Girl. 1974.
 
Robinsonka / Robinson Girl. 1974. FULL-HD.
Robinsonka / Robinson Girl. 1974. FULL-HD.


 

No comments:

Post a Comment